tisdag 18 december 2012

Julmussétårta

På Martinas begäran skall jag utöka mina egna recept till 2 stycken !:)


Julmussétårta:


Botten:
ca 150g pepparkakor
ca 100g smör/margarin

Hacka och mosa pepparkakorna till smulor blanda ihop med smöret. Platta ut bottnen i en form med löstagbar botten.

Fyllning 1:
250g kvark
1dl hårt vispad grädde
150g Plommonmarmelad/sylt
2-4 msk (smält) kokosolja
(lite vaniljsocker)

Vispa grädden (med vaniljsocker) vänd ner kvarken blanda i plommonsylten och kokosoljan.

Fyllning 2:
250g kvark
1 dl hårt vispad grädde
2-4 msk (smält) kokosolja
2 bananer
4 tsk kanel
4 msk kakao

Mixa bananerna i en mixer eller matberedare, tillsätt kanel,kakao och mixa till en jämn smet tillsätt till sist kokosoljan. Blanda ihop med grädden och kvarken. Sätt kakan i kylskåp en stund innan du tillsätter glögg gelén.

Glögggelé
2  1/2 gelatinblad
2 dl glögg

Smält gelatinbladet i glöggen. Häll över kakan. Dekorera med mandel.



Mussétårtan skall serveras kall! Inte frusen men om möjligt kallare än kylskåp! :) Om den avkyls i kylskåp skall den nog stå där i flera flera timmar för att konsistensen ska bli bra.

Jag satte ut den på balkongen i ungefär 3-4 timmar i några minusgrader.



Inga kommentarer: